Meruňkový koláč je letní klasika, kterou si zamilujete. Na tomto receptu můžete vyzkoušet hned ve dvou případech funkčnost fólie Fresh'n'Roll.
 
Na kynutý meruňkový koláč budeme potřebovat:
 
cca 750 g meruněk (můžete použít i jiné sezónní ovoce)
300 g celozrnné mouky
230 ml mléka
100 g třtinového cukru
100 g másla
1 vejce
1 sáček instantního droždí
 
Ze všeho nejdříve si cukr, mouku a droždí promícháme. Přidáme vlažné mléko a rozpuštěné máslo a vejce. Vše promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které bude trochu řidké. Mísu zafóliujeme fólií Fresh'n'Roll a necháme kynout cca 2 hodiny na teplém místě. Během kynutí si připravíme drobenku.
 
Na drobenku budeme potřebovat:
 
100 g másla
100 g polohrubé mouky
100 g třtinového cukru
 
Plech vyložíme pečicím papírem a rozprostřeme na něj vykynuté těsto. Těsto vyskládáme očistěnými meruňkami, posypeme drobenkou a necháme péct na 190 °C na cca 40 min nebo dozlatova. Po upečení necháme vychladnout a servírujeme s odpolední kávou. Pokud nesníte koláč hned, nezapomeňte jej překrýt fólií Fresh'n'Roll, udrží koláč déle čerstvý.
 
Produkty Fresh'n'Roll, které jsme použili: