Publikováno: 18. 12. 2019
Přesnídávka není jenom jídlo pro malé děti, ale je taky výtečným a jednoduchým dezertem, který si můžete jednoduše udělat sami doma.
Budete potřebovat:
2 kg sladkých jablek (stačí na cca tři 250ml zavařovací sklenice)
skořici
vodu
zavařovací sklenici
pokud nebudete mít víčko od sklenice, budete potřebovat fólii Fresh'n'Roll
Postup:
Jablíčka očistíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly jablka z 3/4 ponořená. Pamatujte vždy raději méně vody než více, abyste nemuseli zbytečně zahušťovat. Přidáme skořici a necháme vařit. Vaříme cca 45min. do úplného rozvaření. Pokud nemáte jablka moc sladká můžete dosladit cukrem. Po cca 45 minutách odstavíme hrnec z plamene a ponorným mixerem rozmixujeme všechna jablka. Pro 100% jemnou konzistenci můžete taky přepasírovat. Teď už stačí jenom vlít naši teplou přesnídávku do zavařovacích sklenic. Pokud nemáte víčko, použijte fólii Fresh'n'Roll pro "zazátkování". Sklenici pořádně zafóliujte a vložte do lednice. Ráno budete překvapeni, jak skvělá snídaně na vás čeká.
Dobrou chuť.