Publikováno: 29. 10. 2019
Ingredience
•280 g mrkve
•150 g povoleného másla
•350 g hladké mouky
•z 1/2 citronu citronové kůry
•8-10 polévkových lžic mléka
•1 polévková lžíce moučkového cukru
•3 jablka
•50 g másla
•2 lžíce medu
•1 kávová lžička mleté skořice
•1 vejce
Milujeme recept na mrkvové rohlíčky s jablečnou náplní!
Jako první si ostrouháme mrkev a nastouháme ji na jemném struhadle. Přidáme povolené máslo (ne rozpuštěné!), citronovou kůru a mléko. Vařečkou promícháme a postupně nasypeme mouku a moučkový cukr. Vše smícháme a zabalíme do potravinové folie Fresh’n’Roll. A dáme na 60 minut do lednice.
Jablíčka jen lehce okrájíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi s rozehřátým máslem jablíčka orestujeme, přidáme med a skořici na provonění a jakmile změknou, tak sundáme z plamene a necháme vychladnout.
Po vyndání těsta z lednice si ho rozkrojíme na 4 díly. Z každého na pomoučeném vále rozválíme kulatý plát, který rozřízneme na 4, nebo 8 trojúhelníků. Na ty nandáme jablka a od širší části motáme. Kraje raději připlácneme, aby nám náplň nevytekla.
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 200 °C po dobu zhruba 30 minut (záleží i na velikosti rohlíčků).
Po vytažení můžeme lehce pomoučit moučkovým cukrem, ale skutečně jen lehce (rohlíčky v cukru už neobaluji).