Pizzérka je zavřená a máte doma hodně mouky? Plán zní jasně - udělejte domácí pizzu. Nechte se inspirovat receptem níže.
 
Budete potřebovat:
 
2 ½ hrnku teplé vody (600ml)
1 kávová lžička cukru
2 kávové lžičky sušeného droždí
7 hrnků hladké mouky
6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje
1 ½ kávové lžičky soli
¼ hrnku hrubé mouky
 
Postup:
 
1. Aktivujte droždí. Do teplé vody přisypejte cukr a suché droždí. Počkejte cca 10 min. než se vytvoří na hladině bubliny.
2. Ve velké míse smíchejte mouku se solí. Postupně přilijte vodu s droždím a olivový olej. Pořádně promíchejte a směs začnete hnětat a promačkávat cca 10 min.
3. Těsto musí být celou dobu vláčné a nesmí lepit.
4. Čistou mísu vymažte olivovým olejem a vložte do něj uhnětané těsto. Těsto lehce poprašte moukou.
5. Mísu překryjte potravinovou fólií Fresh’n’Roll. Těsto pod fólií krásně nakyne.
6. Nechte kynout 3 – 24 hodin.
7. Po vykynutí vytáhněte těsto na pracovní plochu a opět lehce prohnětejte. Těsto rozdělte na 4 stejné díly.
8. Troubu rozhřejte na cca 250 °C.
9. Lehce poprašte pizzové bochánky moukou a nechte ještě 30 min kynout.
10. Připravte si plech nebo pizzovou formu, tu vymažte olivovým olejtem a lehce vysypte hrubou moukou. Těsto rozprostřete do formy.
11. Přidejte tomatovou omáčku, mozzarellu a to na co máte zrovna chuť (my jsme použili šunku, žampiony a cibuli)
12. Pečte cca 10min. Upečenou pizzu můžete posypat čerstvou bazalkou.
 
 
Dobrou chuť!