Brambory nemusí být jen obyčejná příloha. Pojďte si je zkusit ozvláštnit a připravit s několika ingrediencemi ty nejlepší pečené brambory.

Budete potřebovat:

vařené brambory
tvrdý nastrouhaný sýr
sůl a pepř
alobal Fresh’n’Roll
bylinky - čerstvou bazalku a tymián

Postup:

Ze všeho nejdříve si brambory uvaříme do poloměka. Necháme je vychladnout. Potom odkrojíme horní část brambory a vydlabeme lžící vnitřek brambory. Vytvoříme tak něco jako bramborovu misku. Uvařený vnitřek brambory smícháme s jemně nastrouhaným tvrdým sýrem a bylinkami. Celou směs dochutíme solí a pepřem. Bramborovo-sýrovou směsí vyplníme vydlabané brambory. Zakápneme olivovým olejtem a přikryjeme odříznutou horní částí brambory. Vložíme do alobalu a dáme péct na 200°C cca na 20 min nebo až uvidíme, že je brambora zlatavá. Bramboru můžete jíst jako hlavní chod nebo jako přílohu k pečenému či grilovanému masu.

Dobrou chuť!