Je tady léto. Upršené dny střídají ty slunečné.Ať ale zrovna máme lepší, nebo horší den, potřebujeme se čas od času odměnit něčím dobrým. Souhlasíte? Během posledních týdnů jsme vyzkoušeli dva oblíbené recepty: domácí zmrzlinu a a žloutkovou roládu s kakaem. Rozhodli jsme se je zkombinovat a udělat zmrzlinovou roládu. A světe div se - byla strašně dobrá!
 
Co budete potřebovat:
 
*fólii Fresh’n’Roll 45 cm/300m (protože je skvělá na mraaženíí a hezky udrží tvar rolády)
* 4 velká vejce – oddělíme žloutky a bílky
* 100 g cukru
* 4 lžíce namletých vlašských ořechů (můžete smíchat podle tradičního receptu s 2 lžícemi kakaa)
* špetku soli
* máslo na potření pečicího papíru
 
Náplň:
 
1 kelímek smetany
½ misky tvarohu
½ misky mascarpone
Sezónní ovoce (my jsme použili broskve protože jsme je měli doma, ale klidně zkuste s borůvkami nebo malinami)
 
Postup:
 
1. Ze všeho nejdříve si rozpálíme troubu na 200 stupňů.
2. V míse vyšleháme žloutky s cukrem. Šleháme tak dlouho, až vznikne světle žlutá pěna. Do žloutkové pěny zapracujeme namleté vlašské ořechy. V druhé míse vyšleháme bílky se špetkou soli do pevného bílkového sněhu. Sníh lehce zapracujeme do žloutkové hmoty.
3. Vezmeme si plech, vyložíme ho pečicím papírem a připravené těsto rovnoměrně stěrkou rozetřeme. Pečeme 6-7 min. Pozor, těsto se nesmí vysušit! Korpus pak necháme zchladnout a mezi tím se vrhneme na přípravu krému.
4. Nejdřív ušleháme ze smetany šlehačku a potom ji smícháme s tvarohem a mascarpone. Pokud máte hodně rádi sladké, tak klidně přidejte cukr. Nám celou roládu přirozeně osladily broskve.
5. Na pracovní desku si přichystáme kus fólie Fresh’n’Roll. My jsme použili šíři 45 cm, která je pro tento recept dokonalá! Korpus položíme na fólii a potřeme ho krémem. Broskve si nakrájíme na kostičky a rozložíme na první třetinu korpusu s krémem.
6. Pak všechno zarolujeme. Fólie bude hezky držet tvar. Fólie je navíc testována do -40 °C, takže je na mražení jako stvořená.
 
A teď jenom počkejte pár hodin, až krém ztuhne. Je to tak strašně dobré … zkuste sami.